Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž se vydával na seznamkách za ženu, přišel si na 700 tisíc

Promyšlený byznys na sexuchtivých mužích z celé republiky si před několika měsíci založil šestadvacetiletý muž z Kladna. Ten se na erotických seznamkách vydával za ženu a díky promyšleným historkám se podvody slušně uživil. Okradl minimálně 163 mužů, ze kterých vylákal kolem 700 tisíc korun. Teď ho čeká soud.

Ve chvíli, kdy se jí, vlastně jemu, muži ozvali, jim vysvětlil, za jakých podmínek je ochotna se s nimi osobně sejít. „Žena z inzerátu o sobě tvrdí, že je vdaná, dobře situovaná, za manžela má známého a úspěšného podnikatele, a proto si nemůže dovolit schůzku na veřejnosti. Ochrana soukromí je pro ni důležitá a proto navrhuje první setkání na swingers party, kam má přístup jen uzavřená společnost a riziko vyzrazení schůzky je minimální,“ řekla mluvčí polici Ivana Baláková.

Žena, tedy vlastně muž, používal pokaždé stejný dopis, u kterého obměňoval pouze jméno. Kompletní dopis najdete pod tímto odkazem.

Sofistikovaný podvod stále nekončí. Pokud měl muž o setkání s ní i nadále zájem, obdržel email od fiktivní společnosti pořádající tuto akci, a to včetně obchodních podmínek. „Text těchto informativních emailů, které muži dosud obdrželi, se liší jen v termínech a v názvu pořádající společnosti,“ dodala mluvčí. Text vždy obsahoval také číslo účtu a informaci o vstupném. Pro pár je vstupné 3 000 korun, pro samotnou ženu 1 500 korun.

Co následovalo po zaplacení vstupného, je všem asi jasné. Peníze přistáli na účet podvodníka a vysněná společnice přestala komunikovat. Z důvěřivých mužů takto vylákal zhruba 700 tisíc korun a 163 okradených určitě není konečným číslem.

„Policisté již v lednu letošního roku iniciovali vzetí  podvodníka do vyšetřovací vazby, kde nakonec z rozhodnutí Okresního soudu v České Lípě také skončil. Obviněný se ale proti tomuto rozhodnutí odvolal a Krajský soud v Liberci ho z vazby propustil,“ uzavřela Baláková.

Štítky Kladno, seznamka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se vydával na seznamkách za ženu, přišel si na 700 tisíc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.