Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tajch má další oběť. Seniorka spadla do rybníka i se svým kolem

Život třiasedmdesátileté cyklistky si vyžádala včerejší, doposud nevyjasněná, nehoda. Seniorka jela před polednem od Chatařské ulice. Po několika metrech vyjela z ničeho nic ze silnice a společně s kolem spadla do rybníku Tajch. Život jí neodkázala zachránit ani pohotová kolemjdoucí, která ženu vytáhla z vody a okamžitě začala s resuscitací.

„Hlasité "žbluňknutí"  a velké kruhy na hladině zaznamenala žena na protější straně rybníka a ihned se rozeběhla k jeho hrázi. Tam uviděla jízdní kolo a pod vodní hladinou ženu. Vůbec na nic nečekala, skočila do vody, k tonoucí ženě doplavala a snažila se jí dostat na břeh,“ řekla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Ženě po krátké chvíli přiběhla na pomoc další kolemjdoucí, tonoucí seniorku poté společně vytáhly na břeh. „Na břehu pak ihned začaly s oživovacími pokusy, a to až do příjezdu profesionálních záchranářů a policistů,“ dodala mluvčí.

Po dlouhém oživování převezla záchranná služba ženu do liberecké nemocnice, kde však krátce po poledni zemřela. Příčinu její smrti by měla zjistit až nařízená pitva.

Smutná událost má i přesto svou hrdinku. „Považuji za nutné a důležité vyzdvihnout jednání sedmadvacetileté ženy, která na nastalou situaci velice rychle zareagovala. Na nic nečekala, pro ženu do vody skočila  a ihned se ji snažila oživovat. Velice si její statečnosti vážím,“ sdělil krajský ředitel Vladislav Husák.

Štítky rybník, Krajská nemocnice Liberec, Vladislav Husák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tajch má další oběť. Seniorka spadla do rybníka i se svým kolem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.