Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Jizerkách shořela v noci roubenka, škoda je půl milionu

V Kořenově - Polubném v Jizerských horách hořela v noci na dnešek chalupa. Oheň způsobil škodu odhadem za půl milionu korun, příčina se zjišťuje. V době požáru byla roubenka o rozměrech sedmkrát krát pět metrů prázdná.

Požár byl hasičům nahlášen ve 22:22, na místě zasahovalo šest jednotek. "Pří příjezdu hasičů byl již požár střechou venku. Hasiči na likvidaci použili několik vodních proudů, zabránit šíření plamenů se jim podařilo před 23:00, poté ještě rozebírali dřevěné konstrukce a dohašovali," řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

V Libereckém kraji jde o druhý větší noční požár domu v rekreační oblasti v tomto týdnu. V noci na úterý shořela stodola a část navazujícího rodinného domu ve vesnici Sekerkovy Loučky v Českém ráji nedaleko Turnova. I tam je škoda asi za půl milionu korun. "Příčinou byla technicko-provozní závada na elektroinstalaci přívodního kabelu od brusky," řekla Štrauchová. V domě bydleli tři lidé, žádný z nich se nezranil ani se nenadýchal kouře. Přístřeší jim poskytli sousedé.

Zdroj: ČTK

Štítky Jizerské hory, Kořenov, požár, Polubný, Liberecký kraj, Český ráj, Sekerkovy Loučky, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jizerkách shořela v noci roubenka, škoda je půl milionu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.