Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie o víkendu zadržela nelegální migranty na severu Čech

Cizinecká policie od pátku do neděle v Česku zachytila 69 nelegálních migrantů, některé také na severu Čech. Nejčastěji šlo o občany Sýrie, Iráku a Afghánistánu. Za posledních 12 dní od zesílení kontrol bylo odhaleno 173 těchto cizinců. Počet odhalených migrantů zatím má podle mluvčí cizinecké policie Kateřiny Rendlové stále stoupající tendenci.

Většinu nelegálních migrantů policisté podle Rendlové odhalili při vlakových kontrolách v Břeclavi, Ústí nad Labem nebo Praze. Část zachycených lidí byla také v autobusových linkách, které směřovaly z Vídně do Berlína. V Libereckém kraji do dnešního dne policie neodhalila jediného nelegálního migranta.

Zesílené kontroly začaly 17. června. Za celý červen bylo v Česku zadrženo nejméně 285 nelegálních migrantů.

Pokud by se počet zachycených migrantů nadále zvyšoval, tak by byl spuštěn druhý stupeň kontroly a policejní síly by se přesunuly na hlavní migrační trasy. Politici mají za to, že by se to mohlo stát, pokud se zhorší situace v Řecku. Třetí stupeň by pak znamenal nasazení armády. Tak dramatickou migrační vlnu ale premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) nečeká.

Cizinecká policie za prvních pět měsíců letošního roku v Česku odhalila 2418 nelegálně pobývajících cizinců, což je meziroční nárůst o 712. Zaznamenala nárůst přílivu občanů Kosova, Sýrie či Afghánistánu, které zachytila při pokusech o nelegální přechod země do Německa. Loni do konce května zadržela z těchto zemí 60 lidí, letos 448.

Zdroj: ČTK a Michael Daněk

Štítky Česko, Cizinecká policie, Afghánistán, Sýrie, Irák, Berlín, Vídeň, Praha, Ústí nad Labem, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie o víkendu zadržela nelegální migranty na severu Čech  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.