Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Česká Lípa má velitele městské policie, musí ale složit zkoušky

Česká Lípa má ode dneška nového velitele městské policie. Vladimír Jeník zvítězil ve výběrovém řízení, funkce se ale zaujme až po složení odborných zkoušek a po pověření zastupitelstvem města. Zatím je proto jen zaměstnancem města. Novináře o tom dnes informovala mluvčí českolipské radnice Kristýna Brožová.

Českolipští strážníci jsou bez velitele od loňského prosince, kdy zastupitelé odvolali Lubomíra Meryho. V čele městské policie stál 15 let.

Jeník se dnes poprvé oficiálně seznámil se strážníky a prohlédl si sídlo českolipské městské policie. "Od nového velitele městských strážníků očekávám především obnovení důvěry a důvěryhodnosti naší městské policie. Musí být znovu nastavena komunikace mezi městskou policií, městem a občany," řekla starostka Romana Žatecká (ČSSD). Strážníci musí být podle ní vidět v ulicích a starat se o bezpečnost všech občanů. "Nový velitel by se také měl snažit rozšířit portfolio činností strážníků, hledat a realizovat nové příležitosti," doplnila starostka.

Budoucí velitel městské policie má smlouvu na jeden rok s možností prodloužení. Vzešel z výběrového řízení, ústních pohovorů se zúčastnilo šest kandidátů. Vladimíra Jeníka na pozici velitele doporučila absolutní většina výběrové komise. Je mu 40 let, je z Děčína, je absolventem vojenského gymnázia a vysoké důstojnické školy, má zkušenosti z armády a zahraničních misí. V minulosti velel kolektivu 160 lidí. "O výběru rozhodly jeho profesní předpoklady, zodpovědný přístup k plnění pracovních úkolů i jasný a nový pohled na práci městské policie," dodala Žatecká.

Městská policie má v sedmatřicetitisícové České Lípě 43 zaměstnanců, z toho je 35 strážníků a osm občanských zaměstnanců. Radnice dotuje provoz městské policie ročně 22 miliony korun.

Městská policie dnes zahájila provoz nového informačního systému, do něhož se strážníci mohou připojit prostřednictvím mobilních telefonů. "Aplikace navíc zajišťuje sledování polohy strážníka prostřednictvím GPS, jeho přístup do evidencí a zejména jejím prostřednictvím strážník do systému vkládá hlášení o veškeré činnosti," řekl zástupce velitele strážníků Antonín Doležal.

Zdroj: ČTK

Štítky obecní policie, Česká Lípa, Romana Žatecká, ČSSD, Antonín Doležal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká Lípa má velitele městské policie, musí ale složit zkoušky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.