Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

U Mácháče se ztratil malý chlapec, našli ho po dvou hodinách

Nekonečné dvě hodin hledání svého syna má za sebou pár, který vyrazil trávit sobotní odpoledne k Mácháči. Devětadvacetiletá maminka ztratila šestiletého syna z dohledu v půl šesté večer, kdy vyrazil na vodu v nafukovacím kruhu. Najít se ho podařilo až před osmou hodinou večerní živého a zdravého v doprovodu rekreantky.

„Nejprve po něm pátrala sama žena s přítelem, a když už si nevěděli rady, obrátili se po hodině a půl na policisty. Ti ihned po přijetí oznámení vyjeli na pláž společně s psovodem a služebním psem. Do pátrání se také zapojili dokští  městští strážníci a povoláni byli na místo i příslušníci hasičského záchranného sboru,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Mladíka objevili policisté v 19:30 v přítomnosti třicetileté ženy, která byla u Máchova jezera na rekreaci. „Ta mu pomáhala hledat maminku. Chlapec jí řekl, že se ztratil. Stalo se to proto, že si ve vodě hrál a přitom si ani neuvědomil, jak daleko se od ní vzdálil,“ dodala Baláková.

Sobotní pátrání mělo šťastný konec, není to tak ale vždy. „Apelujeme na zodpovědnost rodičů, kteří se svými dětmi o prázdninách vyrazí k vodě.  Chvilka nepozornosti  by se mohla pro ně i jejich děti stát  osudnou. Proto je třeba, aby rodiče své děti u vodních ploch opravdu měli neustále na očích a kontrolovali je,“ uzavřela mluvčí.

Štítky Hasičský záchranný sbor, Máchovo jezero

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Mácháče se ztratil malý chlapec, našli ho po dvou hodinách  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.