Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Českolipsku utonulo dvouleté dítě, případ šetří policie

Liberecký kraj má první případ utonutí o těchto prázdninách. Včera kolem šesté hodiny večerní objevil třicetiletý muž na hladině koupaliště bezvládné tělo dvouleté dívenky. Společně s dalším kolemjdoucím se snažil malé dítě oživit, bohužel však bezúspěšně. Okolnosti této tragické události nyní policisté zjišťují.

„Z dosavadního šetření zatím vyplynulo, že včera  na malé děvčátko dohlížela jeho blízká příbuzná. Ta zatím vzhledem k špatnému psychickému stavu v důsledku události nebyla schopná výslechu,“ řekl mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté  opakovaně apelují na odpovědnost rodičů, prarodičů a dalších osob, které dohlížejí u vodních ploch na malé děti. „Ty musejí být pod jejich neustálou kontrolou, protože i chvilkové opomenutí může mít nenapravitelné následky,“ dodala mluvčí.

Podobný případ, ale se šťastným koncem, řešili během víkendu také na Mácháči. Devětadvacetiletá maminka tam ztratila šestiletého syna z dohledu v půl šesté večer, kdy vyrazil na vodu v nafukovacím kruhu. Najít se ho podařilo až před osmou hodinou večerní živého a zdravého v doprovodu rekreantky.

„Nejprve po něm pátrala sama žena s přítelem, a když už si nevěděli rady, obrátili se po hodině a půl na policisty. Ti ihned po přijetí oznámení vyjeli na pláž společně s psovodem a služebním psem. Do pátrání se také zapojili dokští  městští strážníci a povoláni byli na místo i příslušníci hasičského záchranného sboru,“ doplnila Ivana Baláková.

Mladíka objevili policisté v 19:30 v přítomnosti třicetileté ženy, která byla u Máchova jezera na rekreaci. „Ta mu pomáhala hledat maminku. Chlapec jí řekl, že se ztratil. Stalo se to proto, že si ve vodě hrál a přitom si ani neuvědomil, jak daleko se od ní vzdálil,“ uzavřela Baláková.

Štítky okres Česká Lípa, Liberecký kraj, policie, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Českolipsku utonulo dvouleté dítě, případ šetří policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.