Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Výbuch ve Svoru šetří policie, zemřel při něm 50letý muž

Sobotní výbuch ve Svoru na Českolipsku, při kterém zemřel padesátiletý muž, vyšetřuje policie. Přesná příčina výbuchu zatím není jasná, kriminalisté budou zjišťovat, zda výbuch nastal kvůli technické závadě či vlivem neopatrné manipulace s lahví. Ve věci byla nařízena soudní pitva, sdělila dnes krajská policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Exploze v rodinném domě ve Svoru byla na operační středisko hasičů ohlášena v sobotu v 15:38. Na místo vyrazily čtyři jednotky. "Jednalo se o dům, ve kterém byly prostory se zámečnickou dílnou. V době výbuchu byli v domě tři lidé," doplnila Šrýtrová. Exploze zbořila jednu z dělících příček domu a ta pod sebou pohřbila padesátiletého muže. Ostatní vyvázli s lehkým zraněním.

"Podle prvotních zjištění muž v dílně svařoval trubkové topení acetylenovou lahví a zatím z dosud nezjištěných příčin došlo k následnému výbuchu," řekla policejní mluvčí. Policie bezprostředně po výbuchu okolí domu zabezpečila, zhruba na hodinu uzavřela silnici a odkláněla dopravu. Provoz byl obnoven kolem 16:30.

Zdroj: ČTK

Štítky výbuch, policie, dům, Svor, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výbuch ve Svoru šetří policie, zemřel při něm 50letý muž  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.