Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Luděk Nečesaný: Má kauza je zneužívána k politické kampani

Korupční kauza stála místo, byť dobrovolně, generálního ředitele Krajské nemocnice Liberec Luďka Nečesaného. Přesto, že obvinění považuje za nesmyslné a účelové, rozhodl se na svůj post rezignovat ke konci srpna. Podle svých slov považuje proces za snahu odříznout ho od financí a zabránění v boji o osvobození jeho syna.

"Odejít z pozice generálního ředitele a předsedy představenstva Krajské nemocnice Liberec jsem se rozhodl z toho důvodu, aby nebyla nemocnice vláčena médii kvůli mé kauze, která nesouvisí s nemocnicí ani současným obdobím, ale je zneužívána k politické kampani. Do Krajské nemocnice Liberec jsem přišel se svým týmem, který však může ve své práci i nadále pokračovat, a proto jsem na pozici generálního ředitele pro jeho morální, lidské i medicínské kvality navrhl dosavadního lékařského ředitele a místopředsedu představenstva Lukáše," řekl dnes Luděk Nečesaný.

PSALI JSME: Luděk Nečesaný končí na postu ředitele liberecké nemocnice

Sám ředitel nemocnice se domnívá, že jde kauzu, která mu má zabránit v boji o osvobození jeho syna Lukáše, který byl odsouzený ke třinácti letům vězení za vraždu. Jeho právníci u Nejvyššího soudu dosáhli zrušení rozsudku a celá kauza se vrátí ke krajskému soudu v Hradci Králové.

Policisté mezitím Luďkovi Nečesanému zabavili 200 tisíc korun a obstavili jeho účty. Bojovat za osvobození syna bude podle svých slov i dál.

Luďka Nečesaného obvinila v červnu policie z přijetí úplatku, hrozí mu pět až 12 let vězení. Spolu s ním obvinili i jeho ženu Šárku, které za legalizaci výnosů z trestné činnosti hrozí tři až osm let vězení. Obvinění souvisí s údajným předražením dvou zakázek na vybavení kardiocentra a traumacentra liberecké nemocnice o 24 milionů korun. Zakázkami z let 2008 až 2009 v celkové hodnotě zhruba 239 milionů korun se policie zabývá na základě trestního oznámení z roku 2012. Nečesaný připravuje proti obvinění s právníkem stížnost.

Štítky Luděk Nečesaný, Krajská nemocnice Liberec, generální ředitel, nemocnice, věznice, Krajský soud v Hradci Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luděk Nečesaný: Má kauza je zneužívána k politické kampani  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.