Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Batthyány: Připravovaná rezignace by nemocnici poškodila

Luděk Nečesaný, obviněný v červnu z korupce, zůstává generálním ředitelem Krajské nemocnice Liberec. Nečesaný oznámil před týdnem představenstvu svůj záměr k 1. září rezignovat, protože nechtěl, aby jeho kauza nemocnici poškozovala. Dozorčí rada ho však přesvědčila, aby svou rezignaci stáhl a zůstal v čele nemocnice.

Rada se za generálního ředitele a předsedu představenstva postavila už v červnu, kdy mu policie sdělila obvinění z korupce. "Neobjevily se žádné nové skutečnosti, které by byly důvodem naše stanovisko změnit. Myslím si, že jeho připravovaná rezignace by nemocnici poškodila a destabilizovala," řekl novinářům liberecký primátor a člen dozorčí rady Tibor Batthyány (ANO 2011).

Turnovský starosta a člen dozorčí rady Tomáš Hocke (Nezávislý blok) doplnil, že "Liberecká nemocnice má navíc rozběhnutou řadu projektů, které je třeba dodělat, jsme v tom nejnapjatějším období, co se týče termínů čerpání dotací z Evropské unie a dalších dotačních programů. Máme problémy s řešením zdravotnictví na Semilsku a je třeba všechny tyhle věci dodělat," uzavřel Tomáš Hocke.

Hejtman Martin Půta (STAN) uvedl, že o trestním oznámení na Luďka Nečesaného věděli všichni už v době výběrového řízení, a s ohledem na fakt, že nemocnici se vede velmi dobře, není důvod na situaci cokoli měnit.

Sám ředitel nemocnice se domnívá, že jde kauzu, která mu má zabránit v boji o osvobození jeho syna Lukáše, který byl odsouzený ke třinácti letům vězení za vraždu. Jeho právníci u Nejvyššího soudu dosáhli zrušení rozsudku a celá kauza se vrátí ke krajskému soudu v Hradci Králové.

Policisté mezitím Luďkovi Nečesanému zabavili 200 tisíc korun a obstavili jeho účty. Bojovat za osvobození syna bude podle svých slov i dál.

Luďka Nečesaného obvinila v červnu policie z přijetí úplatku, hrozí mu pět až 12 let vězení. Spolu s ním obvinili i jeho ženu Šárku, které za legalizaci výnosů z trestné činnosti hrozí tři až osm let vězení. Obvinění souvisí s údajným předražením dvou zakázek na vybavení kardiocentra a traumacentra liberecké nemocnice o 24 milionů korun. Zakázkami z let 2008 až 2009 v celkové hodnotě zhruba 239 milionů korun se policie zabývá na základě trestního oznámení z roku 2012. Nečesaný připravuje proti obvinění s právníkem stížnost.

Štítky nemocnice, Luděk Nečesaný, Krajská nemocnice Liberec, dozorčí rada, policie, Tomáš Hocke, Tibor Batthyány, ANO 2011, Evropská unie, Martin Půta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Batthyány: Připravovaná rezignace by nemocnici poškodila  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.