Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V centru Liberce odhalili varnu pervitinu, v bytě žily také děti

Kriminalisté specializovaného Toxi týmu odhalili v centru Liberce jen pár kroků od vazební věznice varnu pervitinu. Na místě zatkli 48letého muže, který už byl za výrobu a prodej drog opakovaně odsouzen, teď mu hrozí až deset let vězení. Spolu s ním zadržela policie jeho 31letou družku, jíž hrozí až pětiletý trest.

"Pro policisty není 48letý muž neznámou osobou. Patří k nejstarší generaci výrobců pervitinu na Liberecku, přičemž se této činnosti věnuje již od svých 18 let," uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková. V trestním rejstříku má podle ní 19 záznamů, bezmála polovina se týká výroby a distribuce drog. Ve věznici strávil více než 12 let. V současné době žije muž podle Suchánkové spolu s družkou ze sociálních dávek a přivydělává si výrobou drog.

V pondělí při zátahu objevili kriminalisté v bytě, který si pronajal, dvě kompletní domácí laboratoře na výrobu pervitinu, jež budou, stejně jako část zajištěné drogy, podrobeny znaleckému zkoumání. "Bylo pro nás dost složité případ dokumentovat, pachatel totiž velice často měnil místa, kde pervitin vyráběl," řekl vedoucí krajského Toxi týmu Pavel Folprecht.

Drogy podle něj muž vyráběl od roku 2014 a za tu dobu vyrobil nejméně 360 gramů pervitinu v hodnotě zhruba 360.000 korun. "Uživatelem pervitinu byl také on sám i jeho přítelkyně," dodal Folprecht. Obviněný recidivista skončil ve vazbě, Folprecht nevyloučil možnost trestního stíhání i dalších lidí, případně rozšíření trestního stíhání obou zadržených o další skutky.

"Celý případ bude mít ještě další dohru. V bytě, kde panoval značný zápach a nepořádek a kde výroba drog byla na denním pořádku, žily s partnerským párem i jejich dvě nezletilé děti. Byly předány do péče příbuzným a o celé záležitosti a nevhodném způsobu života dětí informovali kriminalisté také pracovníky Odboru sociálně právní ochrany dětí, kteří budou přijímat další opatření," dodala Suchánková.

Zdroj: ČTK

Štítky metamfetamin, Liberec, droga, výroba, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru Liberce odhalili varnu pervitinu, v bytě žily také děti  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.