Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tyran z Kravař dopaden, je podezřelý z dalšího zabití zvířete

Rozsáhlé pátrání policistů, hasičů i dobrovolníků po Michalu Medkovi přineslo kýžené ovoce. S třiadvacetiletým mladíkem si policisté chtěli popovídat z jediného důvodu. Mladík koncem května utýral jezdeckého v Kravařích. Něco podobného se ve stejné obci stalo také v noci na čtvrtek. Podezření proto padlo na něho.

Po narušeném chlapci pátral také vrtulník. Dopadnout se ho podařilo do čtyřiadvaceti hodin, konkrétně ve čtvrtek po deváté hodině večerní. „Policistům ho pomohl vypátrat občan, který je na něj upozornil. Mladíka zadrželi ve 21:15 na louce v obci Janovice u Kravař. Když spatřil uniformy, dal se na útěk, proti policistům ale neměl žádnou  šanci,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Zadržený mladík je podezřelý nejen z utýrání jezdeckého koně v Kravařích v závěru května letošního roku, ale nově také z týrání zvířat ve fázi pokusu v Provodíně a z dokonaného týrání zvířat v Kravařích v souvislosti s usmrcením sedmileté klisničky poníka.

„O případu v Kravařích, ke kterému došlo v noci z  22. na 23. července jsme již veřejnost informovali.  Zadržený muž, jak jsme se již zmínili, zřejmě zaútočil na koně také v Provodíně. Bylo to z 19. na 20. července, tedy z neděle na pondělí, v ohradě pro koně v katastru obce. Je důvodně podezřelý z toho, že uvázal jedné z klisen smyčku kolem krku a lanem ji připoutal ke kovové konstrukci. Kůň se neudusil jen proto, že se ze zajetí dokázal vytrhnout. Po laně mu zůstal otok na krku,“ dodala mluvčí.

Vyšetřovatele teď čeká podání podnětu na vazební stíhání, aby mladík na svobodě svou trestnou činnost nezopakoval a aby se trestnímu stíhání nevyhýbal.

Štítky Kravaře, Provodín, Janovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tyran z Kravař dopaden, je podezřelý z dalšího zabití zvířete  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.