Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Nečesaný neuspěl se stížností proti svému obvinění

Státní zástupce Lukáš Otipka zamítl stížnost generálního ředitele liberecké nemocnice Luďka Nečesaného i jeho manželky proti zahájení trestního stíhání. Nečesaný čelí obvinění z přijetí úplatku. "Neshledal jsem, že by stížnost obou obviněných byla důvodná," uvedl Otipka.

Nečesaného obvinila policie 24. června z přijetí úplatku, hrozí mu pět až 12 let vězení. Spolu je stíhána i jeho žena Šárka, které za legalizaci výnosů z trestné činnosti hrozí tři roky až osm let vězení. Obvinění souvisí s údajným předražením dvou zakázek na vybavení kardiocentra a traumacentra liberecké nemocnice o 24 milionů korun. Zakázkami z let 2008 až 2009 v celkové hodnotě zhruba 230 milionů korun se policie zabývá na základě trestního oznámení z roku 2012.

Nečesaný se cítí nevinen. Zakázky podle něj prošly několika audity včetně ministerstva financí a prověřovala je v minulosti i policie. "Na zakázky byly vypsány otevřené veřejné soutěže a hodnoticí i výběrová komise vítěze doporučily k podpisu. Co může předseda představenstva udělat jiného než zakázku podepsat?" řekl již dříve. Nečesaný je přesvědčen o tom, že za jeho obviněním je snaha odříznout ho od financí a zabránit mu v boji za osvobození syna Lukáše, který byl odsouzen k 13 letům vězení za vraždu. Právníkům Nečesaného se nedávno podařilo dosáhnout u Nejvyššího soudu zrušení rozsudku a vrácení případu k hradeckému soudu. Ten se začne kauzou znovu zabývat v září.

Zdroj: ČTK

Foto KNL

Štítky Luděk Nečesaný, Krajská nemocnice Liberec, policie, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nečesaný neuspěl se stížností proti svému obvinění  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.