Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Během rekonstrukce domu ukradl zloděj dva tisíce let staré prsteny

Obrovská škoda vznikla muži, kterému vykradl dům v Liberci zloděj. Odnesl si totiž vzácné starožitnosti - téměř dva tisíce let staré prsteny z řecké a římské kultury a také meziválečné letecké hodinky značky Lange a Sons. Vznikla tak škoda, kterou nešťastný sběratel odhadl na tři sta tisíc korun.

Zloděj přitom ukázal velkou dávku drzosti. Do domu totiž vnikl v pondělí během dne. Využil toho, že se objekt rekonstruuje a je plný děníků. Dostal se až do podkroví, kde vzácné předměty ukradl.  "Po neznámém pachateli policisté pátrají. V případě, že se jim ho podaří dopadnout, hrozí zloději starožitností obvinění z krádeže a u soudu až pětiletý trest odnětí svobody," uvedla mluvčí liberecké policie Bohdanka Capuličová.

Ta také varovala všechny majitele domů, aby i při rekonstrukci svého obydlí dávali velký pozor, kdo se jim po domě pohybuje. "Z uvedeného případu je zřejmé, že zvýšená bezpečnost a dohled se rozhodně vyplatí," dodala.

Autoři

Štítky dům, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během rekonstrukce domu ukradl zloděj dva tisíce let staré prsteny  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.