Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Úspěšný lov celníků. Na okraji Liberce zadrželi pašeráka

Nelegální převoz léků s pseudoefedrinem, který se zneužívá k výrobě pervitinu, překazili na konci minulého týdne celníci v Krásné Studánce. U muže ve věku 22 let našli 376 kusů tablet léku Cirrus. Hlídka zastavila vytipovaný vůz poblíž restaurace U Medvěda. Mladého pašeráka teď čeká soud, u kterého může vyfasovat až pětiletý žalář.

Ve voze jela čtyřčlenná posádka ve věku 17 až 26 let. „Na obvyklou otázku, zda dováží nějaké zboží, jeden z cestujících, muž ve věku 22 let, přiznal, že má u sebe prášky. V kapse kalhot měl v sáčku celkem 376 kusů tablet léku Cirrus,“ doplnil mluvčí libereckého celního úřadu Martin Stočes.

Letos evidují celníci v Libereckém kraji již 16 případů nelegální přepravy těchto léků. Zajistili při nich bezmála 30 tisíc tablet medikamentů, které se zneužívají k výrobě pervitinu. Z takového množství by se dalo vyrobit přes 2 kilogramy drogy pervitin. Největší množství zajištěných tablet, na 20 tisíc kusů, liberečtí celníci evidují v prvním čtvrtletí tohoto roku. V souvislosti s nelegální přepravou léků obsahující pseudoefedrin v tomto roce byl  u 13 osob předán návrh na zahájení trestního stíhání.

Štítky metamfetamin, Liberec, Liberec XXXI-Krásná Studánka, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěšný lov celníků. Na okraji Liberce zadrželi pašeráka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.