Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie na festivalu Mácháč zadržela 11 lidí kvůli drogám

Zatím jedenáct lidí v souvislosti s drogami zadrželi během hudebního festivalu Mácháč v Doksech policisté. Dalších 21 drogových přestupků odhalili pracovníci českých a německých úřadů při kontrolách posádek motorových vozidel. Třem návštěvníkům hrozí za nedovolenou výrobu a nakládání s omamnými látkami až pětileté vězení.

Na Mácháči se podle odhadu policistů sešlo kolem 7000 lidí. Program festivalu pokračuje až do neděle. "Do dnešního rána zkontrolovali policisté celkem 226 osob a 91 posádek motorových vozidel, které mířily na taneční festival do Doks," řekla mluvčí policie Ivana Baláková. V 11 případech podle ní zahájili policisté úkony trestního řízení, všichni hříšníci jsou ale vyšetřováni na svobodě. "Musíme počkat na výsledky rozborů zadržených drog," vysvětlila Baláková.

Kriminalisté přistihli podle mluvčí 27letou ženu přímo při prodeji efedrinu čtyřem osobám, 19letého mladíka při prodeji jedné tablety extáze a jejich pozornosti neunikl ani 22letý dealer, který měl u sebe 32 tablet extáze. "Dalších osm lidí u sebe drželo drogu v takovém množství, které zakládá skutkovou podstatu přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu," vysvětlila Baláková. Těm podle ní hrozí až rok vězení.

Dalších 21 drogových přestupků odhalili pracovníci českých a německých úřadů při kontrolách posádek automobilů. "Měli u sebe převážně marihuanu, ale také kokain nebo extázi. Policisté tyto přestupky oznámili do správního řízení, kde přestupcům hrozí vysoké peněžité pokuty," dodala Baláková. Další tři návštěvníci festivalu se podle ní budou zodpovídat z řízení vozu pod vlivem drog a dva lidé řídili opilí. V krvi měli přes dvě promile alkoholu.

S využitím ČTK

Štítky drogy, festival, Doksy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie na festivalu Mácháč zadržela 11 lidí kvůli drogám  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.