Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie zadržela na Mácháči 15 lidí kvůli distribuci drog

Policisté zadrželi od pátečního večera do dnešních 19:00 na hudebním festivalu Mácháč v Doksech na Českolipsku 15 lidí kvůli přechováváni a distribuci drog. Šesti z nich hrozí za nedovolenou výrobu a nakládání s omamnými a psychotropními látkami až pětileté vězení, ostatní jsou podezřelí z přechovávání drog.

Dalších 35 lidí se podle předběžných informací v souvislosti s drogami dopustilo přestupku, odhalili je pracovníci českých a německých celních úřadů při kontrolách aut.

Na Mácháči se podle odhadu policistů sešlo o víkendu kolem 7000 lidí. Program festivalu skončil dnes nad ránem, opatření policie ale pokračovalo po celý den. Na místě i na silnicích dohlížely na pořádek a bezpečnost desítky policistů a celníků nejen z Česka ale i ze sousedního Saska. Zapojili se i členové speciálního TOXI týmu liberecké kriminální policie. Zkontrolovali několik stovek automobilů a jejich posádek. "Jen od dnešního rána do 19:00 zkontrolovali policisté 211 automobilů a 320 lidí, v pěti případech zjistili u řidiče alkohol, vždy ale jen do jedné promile," řekla českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Už v sobotu přistihli kriminalisté 27letou ženu při prodeji efedrinu čtyřem osobám, 19letého mladíka při prodeji tablety extáze a 22letého dealera, který měl u sebe 32 tablet extáze. Další dva obchodníky s drogami přistihli při činu v noci na dnešek. "22letého Ústečana a 25letého mladíka z Chomutova usvědčili kriminalisté z prodeje extáze přímo na party na pláži Klůček, hrozí jim až pětiletý trest," řekla Baláková. Ještě dnes ráno přistihli kriminalisté dalšího mladíka při prodeji čtyř tablet extáze. "U sebe pak měl dalších 50 tablet, také jemu hrozí pět let vězení," dodala Baláková.

Dalších devět přistižených může podle ní za přechovávání většího množství drog skončit ve vězení až na jeden rok. Dalších 35 drogových přestupků odhalili od pátku do dnešního rána pracovníci českých a německých celních úřadů při kontrolách posádek automobilů. "Měli u sebe převážně marihuanu, ale také kokain, extázi nebo pervitin. Policisté tyto přestupky oznámili do správního řízení, kde přestupcům hrozí vysoké peněžité pokuty," dodala Baláková. Zda šlo opravdu o drogy, musí ale podle ní nejprve potvrdit laboratorní testy. Tři návštěvníci festivalu se budou podle Balákové zodpovídat z řízení vozu pod vlivem drog a celkem devět lidé řídilo pod vlivem alkoholu. Dva z nich měli v krvi přes dvě promile.

Zdroj: ČTK

Štítky droga, policie, věznice, okres Česká Lípa, Doksy, Česko, Sasko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zadržela na Mácháči 15 lidí kvůli distribuci drog  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.