Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Od marihuany až po kokain. Celníci se na Mácháči činili

Kdyby celníci prodali na černém trhu to, co zabavili účastníkům festivalu Mácháč, utržili by několik desítek tisíc korun. Celkem zastavili ve dvou dnech ke kontrole na 200 vozidel. V nich našli různě ukrytých celkem 183 gramů marihuany, 5 gramů pervitinu, 7,5 gramů Mephedronu, 1,5 gramů kokainu a 47 tablet extáze. Drogy celníci nacházeli u cestujících, nejvíce v jejich osobních zavazadlech a také ve vozidlech.

Na vozidla směřující do Doks se zaměřili celníci z Celního úřadu pro Liberecký kraj. "Společně se svými německými kolegy z Hlavního celního úřadu v Drážďanech provedli o víkendu akci zaměřenou na kontrolu nelegální přepravy zboží, a v souvislosti s hudebním festivalem Macháč upřeli svou pozornost také na drogy," řekl muvčí celního úřadu v Liberci Martin Stočes

V pátek a v sobotu rozestavěli celníci své hlídky na komunikaci I/38. Při kontrolách vozidel jim pomáhal mobilní spektrometr německých kolegů, který dokáže téměř ihned detekovat stopy mj. po prekurzorech či drogách. Nasazeni byli služební psi.

Policisté zadrželi od pátečního večera do včerejších 19:00 na hudebním festivalu Mácháč v Doksech na Českolipsku 15 lidí kvůli přechováváni a distribuci drog. Šesti z nich hrozí za nedovolenou výrobu a nakládání s omamnými a psychotropními látkami až pětileté vězení, ostatní jsou podezřelí z přechovávání drog.

Dalších 35 lidí se podle předběžných informací v souvislosti s drogami dopustilo přestupku, odhalili je pracovníci českých a německých celních úřadů při kontrolách aut.

Štítky droga, Doksy, Drážďany, Liberecký kraj, Liberec, kokain, marihuana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Od marihuany až po kokain. Celníci se na Mácháči činili  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.