Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jestli nepomůžete mému příteli, bude hořet stanice, volal anonym

"Jestli nepomůžete mému příteli, bude hořet policejní stanice." Přesně tak zněla slova ženy, která v úterý krátce po šesté hodině večer zavolala na linku 112 a zavěsila. Ještě před tím sdělila, že hoří na státní policii. Na dotazy operátorky odmítla říci místo požáru a opakovala, že volá anonymně.

„Operátorka linky 112, která hovor přijala, v žádném případě hovor nepodceňovala, obratem kontaktovala policisty a veškerá sdělení tlumočila,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté začali na případu pracovat a zhruba po dvou hodinách žena tolik anonymní, jak sdělovala na tísňové lince, nebyla. Policisté zjistili, že se jedná o 27letou ženu z Liberce, kterou vypátrali i přesto, že volala z telefonu s mezinárodní předvolbou.

Jaké bylo překvapení, když po osmé hodině večerní zazvonili u její dveří a zadrželi ji. Vzhledem k tomu, že nadýchala 1,8 promile, noc pak strávila v policejní cele. Ve středu pak následoval výslech. Nic nepopírala, k telefonátu se doznala.

A důvod? Dosti bizarní. "Protože mi to vypadlo z pusy. Měla jsem vztek, že se nemohu dostat domů a to je vše," vysvětlila policistům. "Chtěla jsem donutit policii a další lidi, aby mi našli mého přítele," uvedla do výslechu.

Telefonát jí tak může přijít docela draho. Trestní zákoník totiž za tento přečin vymezuje až na tři roky vězení.

Štítky Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jestli nepomůžete mému příteli, bude hořet stanice, volal anonym  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.