Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jako ve filmu Sám doma. Chlapci našli v posteli nezvaného hosta

Scénu jako z filmu Sám doma zažili o uplynulém víkendu dva bratři z Jablonného v Podještědí. Rodiče odešli na noční a ve večerních hodinách na ně měl dohlédnout starší bratr. Než však stačil přijít, vloupal se do domu nezvaný host. Toho bratři našli v ložnici schovaného v posteli. Čtyřicetiletý Liberečan ještě ten večer skončil na policii.

„Původně si chlapci prý mysleli, že se po jejich domě prohánějí myši, a  tak to šli prozkoumat. S sebou si vzali baterku,  a když procházeli kolem ložnice, uviděli, že v posteli rodičů leží nějaký cizí muž. Ve chvíli, kdy na něj baterkou posvítili, rychle vyskočil a utekl oknem ven. Šlo o stejné okno, které před tím sám rozbil, aby se dostal dovnitř,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Nezvaný host naštěstí daleko nedoběhl. Nezvyklého rozruchu kolem domu si všiml jednadvacetiletý mladík, který spolu se svou přítelkyní právě venčil psa. „Podezřelého muže, který utíkal  od rodinného domu, zadržel a jeho partnerka mezitím přivolala policisty. Také šla ihned uklidnit malé chlapce, kteří na ni celí rozrušení  volali, že byl u nich v doma zloděj,“ dodala mluvčí.

Přivolaní policisté si muže převzali a zjistili, že se jedná o čtyřicetiletého Liberečana s kriminální minulostí. Navíc nadýchal 2,15 promile. Proto ho nechali nejprve vystřízlivět v policejní cele a následujícího dne ho vyslechli.

„Zadržený do protokolu vypověděl, že se v pátek opil a do domu vnikl jenom proto, aby se měl kde vyspat. Později ho vzbudily děti, když mu baterkou svítily přímo do očí. On si údajně teprve pak uvědomil, že je v cizím domě a raději z něj utekl,“ uzavřela Baláková.

Štítky postel, Sám doma, dům, Jablonné v Podještědí, film

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jako ve filmu Sám doma. Chlapci našli v posteli nezvaného hosta  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.