Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberecký soud má vynést rozsudek nad bývalou účetní Babylonu

Krajský soud v Liberci by měl dnes vynést rozsudek nad bývalou účetní zábavního a společenského Centra Babylon Jaroslavou Šrámkovou. Podle obžaloby měla během deseti let z firemního konta poslat na své účty 11,9 milionu korun. Padesátileté ženě za to teď hrozí až deset let vězení.

Na počínání účetní přišla firma náhodou při kontrole z České správy sociálního zabezpečení. Šrámková, která ve firmě pracovala 15 let, před soudem odmítla vypovídat. Do protokolu v přípravném řízení pouze uvedla, že obvinění se zakládají na pravdě. Podle obžaloby využívala tzv. mrtvých duší. Vedla jako aktivní zaměstnance lidi, kteří už v centru nepracovali.

Stále není jasné, kde milionové částky skončily. Rodina účetní si nad poměry nežila. Ze čtené výpovědi manžela obžalované vyplynulo, že o nezákonném jednání své manželky neměl tušení, o rodinné finance se údajně starala ona. Skromný dům na okraji Liberce měli manželé splacený ještě před nástupem obžalované do firmy, na nákladné zahraniční dovolené nejezdili.

Autoři

Štítky Babylón, Liberec, Centrum Babylon Liberec, Česká správa sociálního zabezpečení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký soud má vynést rozsudek nad bývalou účetní Babylonu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.