Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V bývalé dětské nemocnici v Jablonci se střílelo, naštěstí jen cvičně

V areálu bývalé dětské nemocnice v Jablonci nad Nisou se ve čtvrtek střílelo. Naštěstí šlo jen o cvičení policie a vězeňské stráže a i přes kaluže krve nikdo nepřišel k újmě na zdraví. Námětem cvičení bylo napadení eskorty vězeňské služby ozbrojenými muži v objektu, kde jsou další osoby.

„Cílem cvičení byl nácvik taktiky v součinnosti vězeňské služby a policie při zákroku proti aktivnímu střelci. Cvičením se prověřila komunikace a koordinace obou složek při řešení mimořádné události. Policejní zákrok pak směřuje ke zneškodnění útočníka, který střílí také na civilní osoby,“ řekl mluvčí policie Petr Kmínek.

Pocity nic netušících osob, které se ocitnou uprostřed konfliktu, si v této akci „na vlastní kůži“ vyzkoušeli studenti, které profesionálně namaskovaly členky Českého červeného kříže z Jablonce nad Nisou.

Foto Policie ČR

Štítky Jablonec nad Nisou, policie, Vězeňská služba České republiky, Nemocnice Jablonec nad Nisou, nemocnice, Český červený kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V bývalé dětské nemocnici v Jablonci se střílelo, naštěstí jen cvičně  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.