Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Střet vlaku s mladíkem v kolejišti v Hejnicích nebyl nejspíš náhodou

Už o víkendu jsme vás informovali o velmi vážné nehodě, ke které došlo na železničním přejezdu v Lázeňské ulici v Hejnicích. První ranní vlak tam v neděli srazil třiadvacetiletého mladíka, který podle všeho ležel v kolejišti. Při střetu utrpěl velmi vážná poranění, se kterými byl transportován do liberecké nemocnice. Podle policie vše nasvědčuje tomu, že se nejednalo o nešťastnou náhodu.

„Na místo vyjel kompletní výjezd včetně libereckých kriminalistů, kriminalistického technika a posttraumatického interventa. V tuto chvíli se případem zabývají liberečtí kriminalisté, kteří pracují s verzí možné sebevraždy,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Na místě zasahovalo celkem pět jednotek hasičů. „Hasiči zraněnému poskytli před příjezdem záchranné služby první předlékařskou pomoc a poté asistovali při dalším ošetření a transportu do sanitního vozu. Prostřednictvím operačního střediska velitel zásahu žádal psychologa pro otřesené účastníky nehody,“ dodala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Právě sražených osob v kolejišti je rok od roku více. Třeba rok 2014 se stal výjimečným především svou tragičností, kdy při 4101 mimořádné události na všech dráhách v České republice zahynulo 296 osob, což je o čtvrtinu více než v roce 2013.

Na vývoji statistiky počtu usmrcených osob se každoročně největší měrou podílejí střety vlaku s osobou. V roce 2014 se na železnici střetl vlak s osobou celkem 313krát.

Foto Hasiči Hejnice

Štítky Hejnice, Krajská nemocnice Liberec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střet vlaku s mladíkem v kolejišti v Hejnicích nebyl nejspíš náhodou  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.