Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie obvinila z vraždy v Novém Městě pod Smrkem družku ubodaného muže

Kriminalisté zveřejnili první informace k tragické smrti osmapadesátiletého muže v Novém Městě pod Smrkem. Dosavadní vyšetřování ukázalo, že se na smrti muže měla podílet jeho o čtyřiadvacet let mladší družka, kterou policisté obvinili z vraždy. Ta měla svého přítele v noci na neděli pobodat. Muži nezachránila život ani tři čtvrtě hodinová resuscitace záchranářů.

„Vzhledem k tomu, že vyhodnocením situace na místě nebylo pochyb o tom, že zranění si nemohl muž způsobit sám, převzali si celou záležitost krajští kriminalisté. Na místě pracovali celou noc, zajišťovali stopy a důkazní materiál,“ řekla mluvčí policie Vlasta Suchánková a dodala: „V souvislosti s násilným činem zadrželi rovněž družku muže, důvodně podezřelou z jeho zabití. Ženu pak na základě provedených výslechů a zajištěných důkazů obvinili ze zločinu vraždy.“

Obviněná žena by dnes mohla podle policie skončit ve vazbě.

Podle všeho předcházela vraždě hádka mezi dvojicí, po které žena napadla muže noži a způsobila mu vážná zranění neslučitelná se životem. V případě odsouzení hrozí ženě trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Tragická událost v Novém Městě pod Smrkem není jediným násilným trestným činem v posledních týdnech, který skončil smrtí. Státní zástupce poslal do vazby devětadvacetiletou ženu, která měla začátkem října zavraždit na pokoji bývalého hotelu Eden v Liberci svého o dvanáct let staršího partnera. Vražednou zbraní měl být podle kriminalistů kuchyňský nůž, kterým muži zasadila několik bodných ran. Za vraždu jí teď hrozí až osmnáct let vězení.

K první letošní vraždě v kraji došlo v polovině května, kdy na následky 11 bodných ran zemřel ve svém bytě šedesátiletý muž z Liberce. Policie z vraždy obvinila padesátiletého muže, motiv byl majetkový. Muž se k vraždě svého známého přiznal, hrozí mu až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

Štítky vražda, Nové Město pod Smrkem, policie, smrt, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie obvinila z vraždy v Novém Městě pod Smrkem družku ubodaného muže  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.