Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ze stopaře se vyklubal hledaný muž. Řidič si ho prověřil na mobilu a odvezl ho na policii

Svůj den včera neměl starší muž, který si v obci Úlibice stopnul projíždějící auto. Řidiče poprosil, jestli by ho nesvezl do obce Dolní Kalná. Řidič neprotestoval, muže si ale na mobilu prověřil v databázi hledaných osob na policejních stránkách. Jaké pro něho bylo překvapení, když mu prohlížeč ukázal, že je stopař v celostátním pátrání. Muže proto odvezl rovnou na policii. Stopař kupodivu nijak neprotestoval.

Starší muž si na odhalení sám naběhl. Když řidiči vyprávěl o tom, v jaké finanční nouzi je a jak jeho rodina strádá, muži za volantem se mu ho zželelo a nabídl mu pomoc, když prozradí své jméno.

„Stopaře si pro jistotu prověřil ve vyhledavači na internetu ve svém mobilu. Jaké však bylo jeho překvapení, když se ukázalo, že je stopař v celostátním pátrání. Řidič toto zjištění sdělil svému spolujezdci a nabídl mu, že ho odveze na policii,“ dodal mluvčí policie Petr Kmínek.

Možná ještě větším překvapením bylo, že stopař neprotestoval a na policii se skutečně nechal odvézt. „Hledaného, na kterého byl vydán příkaz k zatčení Okresním soudem v Ústí nad Orlicí a dále předchozí souhlas k zadržení vydaný Okresním státním zastupitelstvím v Blansku, si převzali Jilemničtí policisté,“ uzavřel mluvčí.

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, Dolní Kalná, Úlibice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Jesenius

nj zima se blíží a týpek asi neabsolvoval kurs přežití.Navíc mu šofér nepůjčil na letenku do teplých krajin,tak vzal s povděkem příslib teplého kamarádova kavalce. :-)

Pátek, 27. listopadu 2015, 17:10Odpovědět

Ze stopaře se vyklubal hledaný muž. Řidič si ho prověřil na mobilu a odvezl ho na policii  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.