Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Liberci řádil žhář. Podle policie zapálil dům v Kociánově ulici

Policisté pátrají po neznámém žháři, který založil v pondělí po půl desáté večer požár v Kociánově ulici v Liberci. V chodbě jednoho z domů tam zapálil kočárek, od kterého se vzňaly dveře. Lidé před kouřem skákali z oken. Hasičům se podařilo zachránit další tři lidi včetně dítěte, kteří nestačili před ohněm včas utéci. Nikomu se ale nic nestalo.

„Po uhašení požáru vyšetřovatel hasičů na místě zjistil, že oheň byl založen úmyslně. Na případu dále pracují jak policisté, tak i hasiči. Škoda, kterou oheň způsobil, a za kterou je zodpovědný neznámý žhář, dosáhla dvanácti tisíc korun,“ řekla mluvčí policie Bohdanka Capuličová. Žháři podle ní hrozí až rok za mřížemi.

Požár si naštěstí nevyžádal žádné zranění. „V prvním nadzemním podlaží došlo na chodbě k požáru kočárku. Po chodbách se valil hustý dým, který odřízl únikovou cestu obyvatelům ve vyšších patrech,“ popsala mluvčí libereckých hasičů Zdenka Štrauchová.

Většina lidí se stihla zachránit sama, někteří dokonce skákali z oken, dva dospělí a dítě ale zůstali v domě uvězněni. Ty hasiči zachránili pomocí automobilového žebříku.

„Hasiči požár během chvíle zlikvidovali pomocí vysokotlakého proudu vody. Mimo chodbu se požár nestihl rozšířit. Zhruba po půl hodině se jednotky začaly vracet na základny. Škoda byla předběžně odhadnuta na 10 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Foto HZSLK

Štítky Liberec, dům, požár, chodba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci řádil žhář. Podle policie zapálil dům v Kociánově ulici  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.