Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Třicet hodin poté: Hasiči dohašují trosky továrny Agba. Příčina výbuchu je stále nejasná

Až dnešní ráno ukázalo, jak obrovské škody napáchal požár továrny Agba v průmyslové zóně Vesecko. O něm se hasiči dozvěděli včera po půl osmé ráno. Po čtyřiadvaceti hodinách od nahlášení stále na místě probíhalo dohašování deseti jednotkami hasičů. Pokud vše půjde dobře, mohlo by se během pátečního večera podařit uhasit plameny i ve skrytých ohniscích.

„K události byl i dnes povolán statik a aktuálně hasičům doporučil možná místa pro vstupy do objektu. Hasiči od rána rozebírají a dohašují skrytá ohniska pod zřícenou střešní konstrukcí, ze zadní strany traktu rozebírají plochou střechu, kam se včera nedostali. Při práci používají rozbrušovací agregáty, motorové pily, trhací háky a další nástroje,“ řekla po poledni mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

PSALI JSME: Požár v továrně Agba v Turnově si vyžádal další lidský život

Podobně rozsáhlý požár Liberecký kraj nepamatuje. V jeden moment zažehnávalo plameny na 150 hasičů ze tří krajů. Celkem se u požáru vystřídalo přes 200 profesionálních a dobrovolných hasičů od Prahy až po Frýdlant.

„Někteří ze zasahujících utrpěli lehká zranění, včera byli zraněni 3 dobrovolní hasiči, v průběhu večera další 2 a dnes byl zraněn i jeden z profesionálních hasičů. Celkem tedy došlo k šesti lehkým zraněním typu zanesení nečistot do očí nebo naraženin,“ dodala mluvčí.

Případem se už zabývají policisté. "V rámci tohoto případu probíhá intenzivní šetření a ve věci již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti," řekl mluvčí policie Petr Kmínek.

Podle dosavadních informací začalo hořet v plnírně plynů do sprejů. Společník Jan Holas v prohlášení pro ČTK uvedl, že došlo k nenadálému vznícení a následnému výbuchu hořlavých látek. Škody se odhadují na desítky milionů korun, příčinu určí vyšetřovatelé.

Areál firmy Agba vyrábějící doplňky a součástky do aut v Turnově zachvátil požár ve čtvrtek ráno. Při požáru zemřela jedna žena. Druhý vážně popálený člověk podlehl zraněním později v nemocnici.

Požár v továrně Agba

Čtvrtek, 3. prosince 2015, 13:39

Požár v továrně Agba
Požár v továrně Agba

Foto HZSLK

Štítky továrna, požár, úraz, Turnov, Praha, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třicet hodin poté: Hasiči dohašují trosky továrny Agba. Příčina výbuchu je stále nejasná  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.