Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Další úspěch Toxi týmu. Údajný drogový dealer skončil v rukou policistů

Další zásah dostalo drogové podsvětí v Libereckém kraji. Policie před nedávnem zadržela na náměstí v Lomnici nad Popelkou pětadvacetiletého muže, kterého považuje za významného prodejce pervitinu a marihuany v regionu. Hrozí mu až deset let vězení. Pro mladíka to nebude poprvé, co stane před soudem. Jednou už byl odsouzen a dvakrát dostal podmínku.

"V době zadržení měl u sebe přes 13 tisíc korun z prodeje drog a digitální váhu, na které drogu pečlivě odvažoval," uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková. Podle kriminalistů zásoboval přes 20 lidí v Lomnici, Semilech a okolí. Skutečné číslo ale může být mnohem vyšší.

"Kriminalisté zadokumentovali, že za osm měsíců prodal bezmála 27 gramů pervitinu, tedy zhruba 270 dávek, a téměř 800 gramů marihuany," řekla Suchánková.

Drogy podle ní rozvážel spolu se svou přítelkyní, která řídila jeho automobil. "Sám obviněný o řidičský průkaz přišel, a to z důvodu řízení pod vlivem návykových látek," dodala.

Zadržený muž byl v podmínce, kterou má do roku 2018. Za distribuci drog a marihuany stanul před soudem už třikrát.

 „Během jednoho dne jsme vyslechli 19 svědků – odběratelů. Na případu se projevila i akceschopnost celého našeho týmu, který se podle potřeby a požadavků přesouval a pracovat v celém Libereckém kraji. A rozhodně se nesoustředíme jen na větší města, zajímají nás i menší města či obce," uvedl vedoucí krajského Toxi týmu Pavel Folprecht.

V letošním roce je to na Semilsku dvanáctý případ nedovolené výroby či distribuce drog, který kriminalisté odhalili. Mezi největší případy patří březnové zadržení dvaapadesátiletého Nizozemce, který pěstoval marihuanu v pronajatém domě. Nelegálním obchodováním chtěl splatit dluhy ve své zemi, potřeboval 140 000 eur (3,8 milionu Kč). V září policisté zadrželi čtyřicetiletého muže ze Semil, který podle nich ve městě a okolí prodával ve velkém drogy. Svým odběratelům podle zjištění kriminalistů od března do srpna dodal minimálně 500 dávek pervitinu.  

Štítky marihuana, droga, metamfetamin, Liberecký kraj, Lomnice nad Popelkou, Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další úspěch Toxi týmu. Údajný drogový dealer skončil v rukou policistů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.