Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO a VIDEO: Policie odhalila obří pěstírnu konopí, gang se staral o 3365 rostlin

Celkem často vás informujeme o odhalených pěstírnách konopí v Libereckém kraji. Poslední úlovek policie se ale oproti předchozím vymyká, pěstírna totiž čítala přesně 3365 rostlin konopí. S podobně velkou „zahrádkou“ se zatím členové speciálního Toxi týmu nesetkali.

Jen pro zajímavost, ze zadržených rostlin by mohli pěstitelé usušit až čtvrt tuny konopí v hodnotě více než 16 milionů korun. To je však jen odhad. Pokud by gang prodával marihuanu rovnou koncovým uživatelům, mohl by si přijít i na trojnásobek.

Pěstírnu si asijsko-český gang zřídil v bývalé truhlárně ve Stráži pod Ralskem. Právě tam policisté před nedávnem zadrželi sedmapadesátiletého Čecha a Asiaty ve věku 29 a 39 let. Zatímco cizinci se starali o pěstování, Čech jim pronajímal prostory a platil spotřebovanou elektřinu. A že jí nebylo málo. „Jen od srpna spotřebovali v prostorách elektřinu za milion korun,“ dodal vedoucí krajského Toxi týmu Pavel Folprecht. Podle něho měl gang v rozsáhlém areálu celkem 450 svítidel.

Odvézt do skladu všech 3365 rostlin, vzduchotechniku a další vybavení, nebylo pro policie něčím jednoduchým. „Byl to velký logistický oříšek. Ohledání na místě trvalo jeden a půl dne,“ doplnil Folprecht.

Policie všechny tři zadržené muže obvinila a hrozí jim 8 až 12 let ve vězení. Zatímco starší Čech pobyl na policejní služebně jen jeden den, oba Asiaté skončili ve vazbě. Podle policie nebyl v minulosti ani jeden z trojice soudně trestán.

Foto Policie ČR

Štítky konopí, policie, rostliny, Liberecký kraj, Stráž pod Ralskem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO a VIDEO: Policie odhalila obří pěstírnu konopí, gang se staral o 3365 rostlin  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.