Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Poznáváte tyhle zlodějky? Kamera je zachytila, jak okrádají seniorku na poště

Nepoznáváte tyhle dvě ženy z fotografie? Policisté by si s nimi rádi popovídali. Tahle vypočítavá dvojice totiž podle záběrů průmyslové kamery okradla na jablonecké poště osmdesátiletou seniorku. Té jedna z žen vytáhla z batohu pouzdro s penězi. Muži zákona se teď obrací na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po těchto zlodějkách.

Ke krádeži došlo 12. listopadu asi patnáct minut před jedenáctou hodinou. „Seniorka si u přepážky vše vyřídila, peněženku uložila zpět do pouzdra, které si dala na dno batohu a ještě ho zarovnala několika složenými taškami. Poté batoh zavřela, dala na záda a za pomoci dvou hůlek odcházela z budovy pošty. V prostoru mezi prosklenými dveřmi a hlavními dveřmi jedna z těchto žen nic netušící důchodkyni sáhla do jejího batohu, ze kterého odcizila pouzdro,“ řekla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

V  ukradeném pouzdru měla seniorka uloženou peněženku s penězi, občanský průkaz a mobilní telefon. To vše v celkové hodnotě přesahující částku šest tisíc korun. „Po tomto činu seniorka i obě ženy plynule v těsném kontaktu odešly z budovy pošty a vzápětí za nimi toto místo opustil i muž, který by mohl být pro policisty důležitým svědkem celé události,“ dodala mluvčí.

Právě starší muž, kterého najdete také na jedné z fotografií, by mohl policistům pomoci svým svědectvím. Muž ve věku 55 až 65 let měl na sobě černou kšiltovku, oblečen byl do modrých riflí a zimní krátké bundy tmavé barvy.

Obě zlodějky byly podle kamerového záznamu vysoké zhruba 165 centimetrů a světlé pleti. Mladší žena byla oblečena do zimní prošívané krátké bundy se světlou kožešinou kolem kapuce, světle modrých úzkých kalhot typu elastických džín, na nohou měla sportovní černé barvy s bílou podrážkou a bílými tkaničkami. Její věk policisté odhadují na 20 let.

Starší z dvojice byla středně silné postavy a mohla být o generaci starší. Oblečena byla do zimní vypasované bundy na zip s černým kožešinovým límcem, tmavě modrých džínsů dole ohrnutých, na nohou zimní kotníkové boty černé barvy s šedým kožíškem.

Poznáváte dvě ženy na snímcích nebo můžete policistům pomoci jinými informacemi, které můžou vést k jejich dopadení? Víte, kdo by mohl být svědkem události, který se nachomýtl u krádeže? Policisty můžete kontaktovat na bezplatné lince 158.

Foto Policie ČR

Štítky batoh, bunda, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poznáváte tyhle zlodějky? Kamera je zachytila, jak okrádají seniorku na poště  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.