Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Past sklapla! Muž, který okrádal seniory na Králově Háji, sedí ve vazbě

Senioři z Králova Háje si můžou oddychnout. Během posledního měsíce jim naháněl strach lupič, který od konce listopadu stihl v této čtvrti okrást pět seniorek. Teď ale sklapla past a díky pozornému okrskáři městské policie je jednatřicetiletý recidivista ve vazbě a čeká na soud, u kterého může vyfasovat až deset let nepodmíněně.

„Policisté se při pátrání po pachateli obrátili s žádostí o pomoc na městskou policii a výborná spolupráce těchto dvou složek přinesla brzy toužené ovoce. Ve velmi krátkém čase, již čtvrtý den od poslední krádeže, se podařilo pachatele zadržet,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Strážník Martin Jágr, který je okrskář v dané lokalitě, si v úterý 8. prosince po deváté hodině ráno všiml muže, který se v kapuci procházel v blízkém okolí lesa. Muž odpovídal popisu lupiče a ke všemu strážníkovi řekl několik indicií, které ho prozradily. „Strážník se proto rozhodl ve spolupráci s další hlídkou městské policie muže, který u sebe neměl doklady totožnosti, předvést na obvodní oddělení ve Vratislavicích,“ dodala mluvčí strážníků Daniela Bušková.

Muž se ke všem skutkům doznal. Všechny krádeže měl dobře promyšlené a jako oběti si vybíral vždy starší ženy, které byly oproti němu výrazně slabší. U nich předpokládal, že budou klást minimální odpor a v jejichž silách nebude následně ho pronásledovat. Za krádeže byl už jednou odsouzen. „V tomto případě krádežemi a loupeží napáchal škodu přesahující 12 tisíc korun. Odcizené věci, které muž nepotřeboval, ponechával v přilehlém lesíku. Některé věci se policistům podařilo následně zajistit,“ uzavřela mluvčí policie.

Foto Dominik Svoboda

Štítky obecní policie, krádež, Martin Jágr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Past sklapla! Muž, který okrádal seniory na Králově Háji, sedí ve vazbě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.