Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Matka podala trestní oznámení na svého syna, noční alkoholový dýchánek platil její kartou

Tohle si šestadvacetiletý mladík za rámeček nedá. Trestní oznámení na něho před Vánoci dala jeho vlastní matka, kterou okradl o několik tisíc korun. Když odešla na noční, nenápadně jí ze skrýše vzal platební kartu, kterou platil noční povyražení v jednom z českolipských barů. Druhý den jí kartu nenápadně zase vrátil, ovšem ale se záporným zůstatkem.

Když si chtěla dvaapadesátiletá žena z České Lípy vybrat  ze svého účtu u bankomatu peníze, dozvěděla se, že má na kontě nedostatek peněz. Zašla si tedy obratem na pobočku banky a tam zjistila, že má nejenom vyčerpaný zůstatek ve výši 2 400 korun, ale že jí také byla naúčtována pokuta 500 korun za neoprávněný výběr nad rámec jejího zůstatku.

„Bankovní úřednice jí pak poskytla informace o datu  výběrů peněz  a klientka začala tušit, jak to s nimi asi bylo. Hned doma proto podrobila výslechu svého syna, který se jí přiznal, že si kartu "vypůjčil" a zapomněl jí o tom říct,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Mladík si kartu vzal z maminčiny skrýše ve skříňce pod ručníky a na stejné místo ji zase vrátil, tak aby si ničeho nevšimla. „Do policejního protokolu uvedl, že jí chtěl později peníze vrátit. Tomu ale matka neuvěřila a podala na něj trestní oznámení. Policisté případ kvalifikovali jako neoprávněné opatření platebního prostředku,“ uzavřela mluvčí.

Foto pixabay.com

Štítky trestní oznámení, peníze, Vánoce, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Matka podala trestní oznámení na svého syna, noční alkoholový dýchánek platil její kartou  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.