Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policisté řešili na Štědrý den sedm desítek případů. Nehoda, krádeže i pokus o sebevraždu

Ne všichni si o Vánocích užívají sváteční atmosféry v rodinném kruhu. Na Štědrý den musí sloužit například policisté, kteří se letos 24. prosince nenudili. Operátoři tísňové linky přijali 158 o Vánocích přes sedm desítek volání. Řešili nehodu, fyzická napadení i jeden pokus o sebevraždu.

"Letos o Vánocích jsme přijali na sedmdesát telefonátů. V porovnání s běžným rokem je to méně událostí, průměr za den je letos devadesát devět," přiblížila vedoucí Integrovaného operačního střediska Libereckého kraje plukovnice Barbora Maralíková.

Policisté řešili od krádeží až po napadení. "Přijali jsme i jedno vážnější oznámení o pokusu sebevraždy. Třiadvacetiletý chlapec chtěl právě na Vánoce ukončit svůj život skokem pod auto. Po střetu s vozem ještě vstal a běžel asi sto metrů, pak se sesunul k zemi. Z místa ho odvezli zdravotníci a podle posledních informací, které mám k dispozici, mladík přežil a je v péči lékařů. Událost se stala v deset hodin večer a v krvi mladíka koloval alkohol, naměřili mu přes dvě promile," popsala jeden z případů Maralíková. 

Vánoce jinak patří mezi klidnější dny. "Jinak tomu bude zřejmě při oslavách příchodu Nového roku. Bujaré oslavy s sebou většinou přinášejí i spousty emocí, vypjatých situací, své samozřejmě udělá i alkohol, který mnohdy odstartuje různé hádky, potyčky či fyzická napadení," uzavřela Barbora Maralíková.

Foto Dominik Svoboda

Štítky sebevražda, Vánoce, Štědrý den, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté řešili na Štědrý den sedm desítek případů. Nehoda, krádeže i pokus o sebevraždu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.