Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Lupič přepadl ve Vesci seniorku, počkal si na ni u výtahu

Hodně nepříjemný začátek vánočních svátků potkal pětasedmdesátiletou seniorku z Vesce. Ženu dva dny před Štědrým dnem přepadl ve vchodu panelového domu neznámý muž. Po přetahování jí vytrhl kabelku s peněženkou, doklady, brýlemi i mobilem. Po lupiči pátrají policisté a nabádají k opatrnosti.

„Ve chvíli, kdy starší žena odemkla vchodové dveře, udělala tu zásadní chybu a muže prohlížejícího si zvonky bez jakýchkoliv dotazů do domu vpustila. Po celou dobu s mladíkem nenavazovala žádnou konverzaci,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Mezitím, kdy si žena přivolávala výtah, mladík šel obhlédnout terén a ujistit se tak, že zadní vchodové dveře do domu jsou odemčené. „Poté se vrátil zpět k výtahu a ve chvíli, kdy výtah přijel do přízemí, mladík vytrhl ženě z ruky její kabelku,“ dodala mluvčí. Přestože seniorka vyběhla za mladíkem ven, stihl utéct. Vyšetřování případu převzali kriminalisté. Mladík podezřelý z loupeže byl podle Šrýtrové snědší pleti, se středně dlouhými vlasy. Oblečený byl v černých kalhotách a černé bundě s límcem. V případě dopadení mu hrozí až desetileté vězení.

Policie proto nabádá k opatrnosti. „Buďte velmi obezřetní a vyvarujte se podobných chyb. Předejdete tím riziku možného okradení. Dále si všímejte svého okolí. Je neobvyklé, když běží mladík v ruce s kabelkou. Tím, že poskytnete svědectví a dobrý popis, můžete tím přispět k dopadení pachatele a zároveň mu tak zabránit v páchání další trestné činnosti," uzavřela.

Foto Dominik Svoboda

Štítky výtah, kabelka, Štědrý den, Vánoce, Vesce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lupič přepadl ve Vesci seniorku, počkal si na ni u výtahu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.