Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dva agresory, kteří v Liberci brutálně zbili bezdomovce, čeká soud

Vzpomínáte si na zářijový útok dvou brutálních agresorů, kteří brutálně zbili a poté okradli bezdomovce na Lazebnickém vrchu v Liberci? Dlouhou dobu po nich policisté marně pátrali, potrestání ale nakonec neuniknou. Oba dva brzy stanou před soudem, kde můžou za loupež vyfasovat až deset let ve vězení.

Dvojice podle policie na muže zaútočila zezadu a poté, co osmačtyřicetiletý bezdomovec spadl na zem, kopali a bili mu pěstmi do obličeje.

„Přitom stále opakovali, že chtějí peníze. Oba útočníci v bití pokračovali i přesto, že muž již nehybně a bezmocně ležel na zemi a sděloval jim, že u sebe žádné peníze nemá. Celého ho ještě prohledali a pak utekli neznámo kam,“ popsala incident mluvčí policie Vlasta Suchánková. Zkrvavenému muži zavolal pomoc až náhodný kolemjdoucí, který ulicí procházel. Napadený muž skončil po brutálním útoku na traumatologii liberecké nemocnice. Až následujícího dne byl schopen výslechu.

Agresory je podle policie dvojice mužů z Českolipska. Jednomu je sedmadvacet let, druhému o pět let více. „Případem se zabývali liberečtí kriminalisté, kterým se díky dobré operativní činnosti podařilo zjistit, kdo za loupeží stojí,“ dodala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

V roce 2015 do konce listopadu řešili policisté na území celého Libereckého kraje celkem 90 loupeží, z nichž 41 se jim podařilo objasnit. To je výrazně méně případů než v předchozím roce, kdy bylo v Libereckém kraji oznámeno 155 událostí a ve více jak polovině případů se policistům  podařilo dopadnout pachatele.

Foto Dominik Svoboda

Štítky bezdomovec, Liberec, policie, Krajská nemocnice Liberec, Liberecký kraj, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva agresory, kteří v Liberci brutálně zbili bezdomovce, čeká soud  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.