Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cyklista havaroval po zástavě srdce, pomohl mu kolemjdoucí lékař i řidičky

Neděli 10 ledna může bezesporu slavit jako druhé narozeniny jednapadesátiletý muž se Semilska. Ten ve večerních hodinách projížděl na kole od Hrabačova na Martinice, když prodělal zástavu srdce. Život mu zachránilo, že v osudný moment jelo kolem několik aut a po chodníku procházel lékař, který okamžitě začal muže oživovat.

„Za mužem jela řidička v osobním vozidle, která náhle spatřila, jak cyklista najíždí ke středu vozovky a bez jakékoliv viditelné příčiny padá z kola. Bezprostředně poté žena s autem zastavila a poskytla cyklistovi první pomoc. Mezitím zastavilo v místě této události další vozidlo, ze kterého přispěchala jeho řidička na pomoc. Přidal se i chodec, který šel náhodou okolo. Byl to naštěstí lékař,“ řekl mluvčí policie Petr Kmínek.

Muže se podařilo znovu oživit a hned poté putoval do jilemnické nemocnice. Pokud by se mu zástava srdce přihodila v dobu, kdy není v ulici takový provoz, je víc než pravděpodobné, že by nepřežil.

Foto pixabay.com

Štítky lékař, srdeční zástava, cyklista, okres Semily, Hrabačov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklista havaroval po zástavě srdce, pomohl mu kolemjdoucí lékař i řidičky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.