Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Byla na mě vykonána vražda a nikoho to nezajímá, stěžoval si muž na práci policistů

Špatné parkovaní, nehoda, vykradený byt. To je jen zlomek z případů, které řeší policisté. Ne vždy se ale zavděčí všem zúčastněným a tak se na odboru vnitřní kontroly hromadí stížnosti na jejich postup. Jen v loňském roce si lidé v Libereckém kraji stěžovali na práci policistů 126krát. Odbor dal zapravdu jen necelým deseti procentům.

"V převážné míře se jednalo o administrativní pochybení, jako například nezaslání vyrozumění, špatné poučení a podobně,"  sděluje vedoucí odboru vnitřní kontroly Petr Praun.¨"Jako důvodnou jsme například vyřizovali i stížnost ženy, které policisté napsali chybně příjmení, zaměnili jedno písmenko," doplňuje vedoucí.

Nejvíce stížností na práci policistů bylo v loňském roce na Liberecku, následuje Českolipsko, Jablonecko a nejméně stížností obdržel odbor vnitřní kontroly na Semilsku.

Některé případy, které musí policisté řešit, jsou až k neuvěření. Například stížnost muže, který přišel oznámit, že ho sousedka v jeho vlastním bytě skenuje přes dveře. Došlo to tak daleko, že už se před ní nikde nemůže schovat, a proto spí za ledničkou zabalený v alobalu.

Další stížnost pasovala policisty na prvotřídní chlípníky. Nájemnice jednoho z domů si stěžovala na to, že jí muži zákona vysílají skrz elektrickou zásuvku zvuky souložení.

O „ligu“ výš posunul úroveň stížností muž, který si stěžoval na to, že na něm byla vykonána vražda a nikdo s tím nic nedělá.

Počet stížností v Libereckém kraji každoročně překračuje stovku, loňské číslo však patří mezi ta nižší. Například v roce 2013 řešil odbor 160 stížností a v roce 2010 ještě o čtyři více.

Foto Jan Pešek

Štítky Liberecký kraj, okres Česká Lípa, okres Jablonec nad Nisou, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Byla na mě vykonána vražda a nikoho to nezajímá, stěžoval si muž na práci policistů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.