Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Závada na vánočním řetězu způsobila v bytě v centru Liberce stotisícovou škodu

„Drbno, spousta hasičů jede přes centrum Liberce. Nejezdí tramvaje do Liďáků. Nevíš, co se děje?“ Podobných dotazů přišlo do redakce po včerejší čtvrté hodině odpolední několik. Liberečtí profesionálové a dobrovolníci z Růžodolu uháněli k požáru vánočního stromečku v ulici 5. května.

K požáru dvoumetrové jedličky došlo ve 4. patře domu. „Přestože obyvatelé hodili na stromek vlhký ručník, požár se nepodařilo uhasit a přenesl se ze stromku na záclony, závěsy a částečně i na nábytek. Obyvatelé naštěstí rychle zareagovali, zavolali hasiče a byt opustili,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Hasiči ze zakouřeného pokoje vynesli ještě papouška a požár během několika minut zlikvidovali. Škoda je i tak vysoká a přesahuje 100 tisíc korun.

Příčinou byla technická závada na elektroinstalaci vánočního řetězu. Podobných událostí přitom ubývá. „Během Vánoc se nestal v Libereckém kraji jediný požár vánočního stromku. Kuriózně k takové události vyjížděli hasiči až včera,“ uzavřela mluvčí.

Foto HZSLK

Štítky Liberec, požár, Růžodol, Vánoce, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závada na vánočním řetězu způsobila v bytě v centru Liberce stotisícovou škodu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.