Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Osmiletý chlapec bojuje v nemocnici o život, na bobu vjel pod vlak

Osmiletý chlapec dnes vjel při bobování ve Velkých Hamrech na Jablonecku na železniční přejezd, kde ho srazil projíždějící vlak. Dítě je nyní v umělém spánku v královéhradecké nemocnici. Nešťastná událost se stala před čtvrtou hodinou odpolední. Záchranáři převezli letecky dítě do nemocnice v Hradci Králové. Policie poskytla rodičům pomoc psychologa.

"Událost máme nahlášenou od záchranářů v 16:00," uvedla krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Policie poskytla rodičům chlapce pomoc psychologa. Dítě záchranáři převezli do Hradce Králové. "V Hradci máme specializované pracoviště, proto bylo dítě transportováno do tamní nemocnice," řekla mluvčí záchranné služby Libereckého kraje Lenka Moravcová.

Podle mluvčího Fakultní nemocnice Zdeňka Tušla je stav chlapce uspokojivý. "Na to, že to bylo poranění vlakem, to vypadá celkem příznivě. Dítě je v umělém spánku, má poranění očnice a oka a zdá se, že je mimo ohrožení života," řekl Tušl.

Na místě nešťastné události zasahovali vedle záchranářů a policie také hasiči. "Všech 39 cestujících z vlaku přestoupilo do náhradního autobusu a odjelo do cíle své cesty," řekl mluvčí jabloneckých hasičů Jan Hrdlička. Na místo policie povolala také drážní inspekci.

Provoz na trati byl obnoven v 17:40.

Štítky nemocnice, policie, Hradec Králové, okres Jablonec nad Nisou, Velké Hamry, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmiletý chlapec bojuje v nemocnici o život, na bobu vjel pod vlak  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.