Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Policisté pátrají po muži, který okradl zaměstnankyni pošty

Nepoznáváte tyhle dva muže na fotografiích? Jeden z dvojice připravil 8. prosince na pobočce České pošty v obchodním centru Rýnovka v Jablonci nad Nisou ženu za přepážkou o 8 tisíc korun. Zmátl ji totiž tak, že si žena v první moment ani nevšimla, že ji okradl. Policisté hledají nejen jeho, ale také druhého muže, svědka, který na poštu přišel ve stejný moment, jako pachatel.

„Ve vestibulu spolu pravděpodobně nejprve hovořili a poté se pachatel odebral k jedné z přepážek, kde si zakoupil zboží, které pracovnici pošty zaplatil bankovkou v hodnotě pěti tisíc korun. Po této transakci ji ještě požádal o rozměnění několika bankovek, přičemž nastal zmatek, kterého neznámý pachatel využil k tomu, aby pracovnici pošty připravil o osm tisíc korun,“ řekla mluvčí policie Dagmar Sochorová. Z pošty pachatel odešel společně s mužem, se kterým na pobočku přišel a který u vedlejší přepážky v té době hovořil s pošťačkou. „Pracovnice na přepážce si vše během chvilky uvědomila, ale to už byli oba muži z pobočky pryč,“ dodala mluvčí.

Policisté mají k dispozici kamerový záznam, na kterém je celá událost zaznamenána. Podle něj ženu okradl muž ve věku asi 30 – 35 let, výšky asi 170 centimetrů, tmavší pleti, měl černé krátce střižené vlasy, kulatý obličej, mluvil česky s přízvukem, kdy neuměl vyslovovat Ř a Š. Na sobě měl pravděpodobně zimní prošívanou bundu tmavší barvy. Druhý muž, který má na hlavě kšiltovku, společně s pachatelem přišel na poštu a společně také odešli. Muž může být svědkem nebo také známým pachatele.

„Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, za jehož spáchání hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta,“ uzavřela Sochorová.

Pokud můžete policistům pomoci s identifikací obou mužů, kontaktujte muže zákona na lince 158.

Foto Policie ČR

Štítky Česká pošta, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Policisté pátrají po muži, který okradl zaměstnankyni pošty  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.