Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dva cizinci si ve Vratislavicích postavili pěstírnu konopí. Policisté našli sedm stovek rostlin

Vratislavice jsou oblíbenou destinací pro pěstitele konopí. Už loni v listopadu poslal soud skupinku pěstitelů, co měla zázemí v bývalé textilce, do vězení. Teď policisté v jednom z průmyslových objektů našli pěstírnu další. Provozovali ji dva cizinci z asijských zemí a policie tam objevila celkem sedm set rostlin konopí.

Z takového množství by šlo odhadem nasušit asi 30 kilo marihuany. Za to teď oběma cizincům hrozí až deset let vězení. Pěstírna byla na profesionální úrovni. „Velice dobře se o ni starali a rovněž ji měli kvalitně vybavenou. Nechyběly výbojky, ventilační potrubí, nebo také vzduchotechnika s krycí technologií proti zápachu,“ uvedla mluvčí krajské policie Vlasta Suchánková.

Čtěte také: Soud rozdával tresty za pěstírnu konopí ve Vratislavicích

Také částka, kterou mohli z prodeje marihuany získat, je dost zajímavá, policie ji odhaduje ve velkoprodeji na milion korun, prodej přímo na ulici by pak vynesl zhruba pět milionů.

Oba dva si už ve vazbě převzali usnesení o zahájení trestního stíhání pro podezření ze zvlášť závažného zločinu Nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, kde je trestní sazba v případě odsouzení 2 až 10 let.

Na pěstírnu policisté přišli už koncem roku, dosud ale probíhalo sledování a před pár dny následovalo zatčení. „Na samotném zajištění indoor pěstírny se podílel i krajský TOXI tým," konstatoval vedoucí týmu Pavel Folprecht.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, konopí, policie, rostliny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva cizinci si ve Vratislavicích postavili pěstírnu konopí. Policisté našli sedm stovek rostlin  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.