Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policisté i hasiči pátrali po muži v korytě Nisy, nikoho nenašli

Policisté, strážníci i hasiči si ve středu večer pořádně mákli. Před devátou hodinou se jim na tísňovou linku ozval náhodný kolemjdoucí, podle kterého měl údajně do koryta Nisy v Kateřinské ulici poblíž Benteleru spadnout člověk. Hlášení zaměstnalo desítky policistů i hasičů. Nikdo se ale v Nise, ve které je v tomto úseku několik desítek centimetrů vody, nenašel.

„Pracujeme proto s verzí, že se mohlo jednat o planý poplach. Další možností je, že se člověk z vody dostal ještě před naším příjezdem,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

O události se policisté dozvěděli zhruba deset minut před devátou hodinou večerní. "Ihned po oznámení probíhala ve spolupráci s libereckými hasiči pátrací akce, kdy tyto složky společně propátrávali řeku a její okolí. Pátrací akce byly dvě, kdy jsme pokračovali v hledání dnes v ranních hodinách za denního světla. Provedli jsme kompletní kontrolu koryta řeky. Dále jsme ohledali důkladně oba dva břehy, soustředili jsme se na místa, kde by se tělo mohlo potencionálně zachytit či uvíznout a zkontrolovali jsme i česla elektrárny, která přehrazuje daný úsek  řeky,“ dodala mluvčí.  

Žádnou osobu se tak nepodařilo nalézt, a to ani například žádné části oblečení či osobní věci. "Rovněž ani v tuto chvíli čerstvě nepohřešujeme žádnou osobu," uzavřela Šrýtrová.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté i hasiči pátrali po muži v korytě Nisy, nikoho nenašli  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.