Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Marlboro a euro. Dvě slova, která stačila k okradení prodavačky v obchodě

Marlboro a eura. Jen tahle dvě slova stačila neznámé dvojici k tomu, aby okradla prodavačku v obchodě Hruška ve Stráži pod Ralskem o 3 tisíce korun. Dvojice mužů sehrála podle výpovědi prodavačky takové divadlo, že se jim nedokázala ubránit. Policie teď nabádá obchodníky k opatrnosti při vracení peněz. Není vyloučeno, že by se tahle dvojice mohla objevit i v jiném obchodě.

Vše začalo tím, že si muži přišli do obchodu pro krabičku cigaret Marlboro. „Vlastně ani nemluvili ve větách a za celou dobu jejich přítomnosti v obchodě řekli jen dvě slova, a to "Marlboro" a "euro,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Za krabičku cigaret chtěl jeden z mužů zaplatit pětitisícovou bankovkou. „Když se jim pokladní chystala vrátit zpět 4 900 korun v české měně, jeden z nich odmítavě zakroutil hlavou a řekl "euro". Na to jim nejen slovně, ale i gestikulací vysvětlila, že mohou dostat zpět pouze české koruny,“ doplnila mluvčí.

Muži ukázali na krabičku a nesouhlasně kroutili hlavou, že ji už nechtějí. Pokladní jim proto vrátila jejich pětitisícovou bankovku, a když se k nim nahnula, vytrhl jí mladší z dvojice z druhé ruky, ve které držela stále 4 900 korun, tři tisícikorunové bankovky. Potom oba muži z prodejny utekli.

Celé okradení prodavačky bylo podle všeho dobře naplánováno. Oba muži totiž naskočili do nastartovaného auta přímo před obchodem, ve kterém čekal řidič. „O jakou značku se jednalo, bohužel neví, protože byla hodně rozrušená a auto není schopná popsat. Také si není jistá tím, zda byli tito zákazníci Češi nebo cizinci,“ doplnila Baláková.

Jednoho z nich popsala jako muže ve věku 25 - 30 let, štíhlé postavy, vysokého asi 175 centimetrů. Podle prodavačky měl tmavé oči, černé, krátce střižené vlasy a snědou pleť. Oblečen byl do černé zimní bundy a světle modrých módních děravých džínsů. Jeho společníkovi může být kolem 55 let. Je vysoký zhruba 165 centimetrů, silnější postavy. Má krátké,  černé vlasy, černý knír a snědou pleť. Oblečen byl do černé bundy značky Adidas a na hlavě měl čepici šedé barvy značky Puma.

Foto Dominik Svoboda

Štítky obchod, prodavač, Marlboro, Stráž pod Ralskem, Adidas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marlboro a euro. Dvě slova, která stačila k okradení prodavačky v obchodě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.