Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na ministerstvu financí vybuchne bomba, hrozil anonym. Rozladila ho elektronická evidence tržeb

„Zítra vybuchne před ministerstvem financí bomba!“ Jen tuto větu oznámil ve středu večer na linku 158 mužský hlas. Policisté okamžitě začali anonyma, který volal z telefonní budky na Lomnicku, hledat. Netrvalo dlouho a anonym seděl na policejní služebně. Ještě tentýž večer byl vypátrán. A proč hrozil bombou? Podle jeho slov ho rozladilo schválení elektronické evidence tržeb.

Anonym pohrozil bombou ve středu deset minut po půl sedmé večer. „Policisté na toto zlomyslné volání okamžitě reagovali a začalo intenzivní šetření. Na místě, odkud někdo volal, byli lomničtí policisté za pár minut. Na základě získaných poznatků prověřili okolnosti události a během dvou hodin zadrželi podezřelého muže, který byl pod vlivem alkoholu,“ řekl mluvčí policie Petr Kmínek.

Zatímco policisté z Lomnice pátrali po anonymním oznamovateli bomby, dvě desítky jejich pražských kolegů prohledávaly budovu ministerstva.

„Věc si převzali semilští kriminalisté a pachatel se k předmětnému činu doznal a svého jednání litoval. Důvodem jeho chování byla zveřejněná informace o schválení zákona o elektronické evidenci tržeb, která ho velmi rozladila,“ dodal.

Muže čekalo hodně nepříjemné probuzení. Celý zásah bude muset nejspíš zaplatit a navíc mu hrozí až tři roky za mřížemi za šíření poplašné zprávy. V letošním roce je to v rámci Libereckého kraje druhý případ, který byl kvalifikován jako šíření poplašné zprávy. První se stal v lednu na Českolipsku.

Foto pixabay.com

Štítky bomba, EET, Ministerstvo financí České republiky, Lomnicko, Lomnica

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na ministerstvu financí vybuchne bomba, hrozil anonym. Rozladila ho elektronická evidence tržeb  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.