Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Prezidentské návštěvě hrozil při návštěvě Libereckého kraje anonym

Prezidentské návštěvě v Libereckém kraji hrozil minulý týden anonym. Informaci dnes potvrdil ředitel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje Vladislav Husák. Anonymní mail obdržela policie 25. února. Jeho autor, kterého se ještě tentýž den podařilo vypátrat, hrozil tím, že se Miloši Zemanovi může "něco stát" při setkání s občany v Lomnici nad Popelkou.

„Autora zprávy se podařilo vypátrat,“ potvrdil krajský policejní ředitel. Podle něho muž poslal zprávu z firemního e-mailu pod vlivem alkoholu. Text měl upozorňovat na to, že by se hlavně státu mohlo při návštěvě Lomnice nad Popelkou „něco stát.“ Samotný autor zprávy byl podle policie majitelem zbrojního průkazu a několika zbraní. „V e-mailu však nebyla uvedena konkrétní výhružka,“ dodal Husák.

Třídenní návštěva prezidenta se obešla jakýchkoliv komplikací a kromě anonymní zprávy policisté neměli žádné větší neplánované události. „Pouze při vstupu na besedu v Tanvaldu jsme u jednoho muže odhalili revolver a nepovolili mu vstup,“ řekl ředitel krajského ředitelství policie. Muž měl podle zjištění policie zbraň v legálním držení. „Nevyjadřoval se k tomu, proč ji měl u sebe. Spíš jen podcenil, že se na takové akce nechodí se zbraní,“ uzavřel Husák.

Celé policejní opatření během tří dní přišlo na zhruba 154 tisíc korun a zapojilo se do něj denně kolem 100 policistů s více než třemi desítkami vozů. „Opatření bylo dlouhodobě naplánování a bylo velmi střídmé,“ řekl závěrem ředitel krajského ředitelství policie.

Foto Bezedný Frank

Štítky návštěva, Liberecký kraj, policie, Vladislav Husák, Miloš Zeman, Lomnice nad Popelkou, zbraň, Tanvald

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezidentské návštěvě hrozil při návštěvě Libereckého kraje anonym  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.