Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sebevrah dostal díky dvojici policistů druhou šanci na život

Říkají vám něco jména Jiří Lebeda a Ladislav Křemen? Nejspíš ne. Nejde o vrcholové sportovce ani o známé herce. Jsou to jména dvou policistů z Českolipska, kteří jsou od včerejšího rána hrdiny pro své kolegy i obyvatele jedné malé obce na Žandovsku. Hlavně díky jejich zásluze doslat „druhou šanci“ na život pětatřicetiletý muž.

Včera krátce před devátou hodinou ranní upozornila prostřednictvím linky 158 policisty svědkyně na muže, který se pokusil spáchat sebevraždu. Žena ho objevila v přístavku na zahradě rodinného domku v malé obci na Žandovsku. Policisté dorazili na místo do několika minut. Sebevraha, který nejevil známky života, nalezli oběšeného na laně přivázaném k trámu.

„Policisté lano odřízli a okamžitě zahájili masáž jeho srdce. Podle vyjádření zdravotníků zdravotnické záchranné služby měl pacient zástavu krevního oběhu a dechu, což je stav rovnající se klinické smrti. Krevní oběh a dýchání se podařilo masáží srdce u muže obnovit po třičtvrtě hodině a pacienta poté vrtulník zdravotnické záchranné služby transportoval do Ústecké Masarykovy nemocnice, kde je nyní v péči lékařů anesteziologicko resuscitačního oddělení,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Jeho zdravotní stav je velmi vážný, nicméně díky velkému nasazení policistů, kteří mu poskytli do příjezdu zdravotníků zdravotnické záchranné služby pohotově první pomoc a potom zdravotníkům při masáži srdce vypomáhali a střídali se s nimi, dostal šanci ještě o svůj život zabojovat. „To, že by bez kvalitně poskytnuté první pomoci policistů nepřežil, potvrdili včera zdravotníci zdravotnické záchranné služby, kteří vedení českolipské policie o průběhu resuscitace pacienta informovali,“ uzavřela mluvčí.  

Foto Dominik Svoboda

Štítky zdravotnická záchranná služba, zdravotnický pracovník, okres Česká Lípa, masáž, Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sebevrah dostal díky dvojici policistů druhou šanci na život  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.