Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Podvodník okradl majitele lesa o desítky tisíc, před Vánoci rozprodal 170 jeho stromků

Velký vánoční podvod vyšetřují policisté z Českolipska. Ten má na svědomí šestačtyřicetiletý muž z Děčínska, který okradl o desítky tisíc korun majitele lesa a jednoho z místních autodopravců. Od majitele lesa „odkoupil“ pod smyšleným jménem 170 vánočních stromků, které ovšem nezaplatil. Ke svému drzému podvodu použil i nic netušícího autodopravce, který mu je z lesa přivezl. I jemu se představil pod falešnou identitou a za služby nezaplatil.

„Podvodník se majiteli lesa na Českolipsku v listopadu loňského roku představil pod falešným jménem jako zástupce obchodní firmy a pod touto falešnou identitou s ním uzavřel smlouvu o nákupu vánočních stromků. Konkrétně se jednalo o 100 kusů jedle obrovské a o 70 kusů smrků pichlavých,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková. Za stromky měl zaplatit 60 400 korun. Do dnešního dne ale nezaplatil ani korunu.

„Podvodník si na odvoz stromků z Dokeska ještě drze najal zdejšího autodopravce, kterému se rovněž představil pod smyšleným jménem a také mu nic nezaplatil,“ doplnila mluvčí. Muži teď za odvoz stromků dluží 3 tisíce korun.

Případ si tak převzala policie, které vypátrání muže netrvalo dlouho. „Kriminalistům se ho i přes jeho snažení zastřít svoji pravou identitu, podařilo poměrně brzy vypátrat. Včera si v té souvislosti převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin podvodu, za který mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela mluvčí.

Foto pixabay.com

Štítky les, podvod, Vánoce, okres Česká Lípa, okres Děčín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodník okradl majitele lesa o desítky tisíc, před Vánoci rozprodal 170 jeho stromků  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.