Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řádění zlodějů: Jen o víkendu vykradli v Liberci dvanáct aut

Parkujete se svým autem na ulici? Pak si ani vy nemůžete být jisti, že vám ho nevybere zloděj. Od pátku do neděle jich jen v centru města vykradli dvanáct a krade se i dál od středu města. Šťastný ten, kdo vlastní garáž. Kdo ne, pro toho máme jen jednu radu – nenechávat v autě nic, co by zloděje mohlo zaujmout.

A jde i o zdánlivé hlouposti. Například majitel auta v Sokolské ulici nechal v noci na pondělí v autě jen dioptrické brýle, které má na řízení. Kvůli tomu má teď rozbité okénko a brýle jsou pryč.

Už v noci na pátek ale zloději vykradli pět aut. v ulici Wintrova, ulici U Soudu, ulici Sládkova a Metelkova vykradl neznámý zloděj vozidla různých značek - Škoda Octavia, Škoda Superb, Ford Focus, Opel Vectra a VW Passat. „Na jejich majitele čekalo v ranních hodinách nemilé překvapení v podobě rozbitých okének. Z vozidla si pachatel odnesl navigace, značkové sluneční brýle, peníze, klíče. Pachatel si nevybíral pouze vozidla zaparkovaná na ulici, ale nedělalo mu problém překonat i zamčené oplocení domu a vykradl i vozidlo zaparkované ve dvoře,“  řekla mluvčí liberecké policie Vladimíra Šrýtrová.

Zmizela i kytara s pouzdrem

Další případy vykradených vozidel řešili policisté z obvodního oddělení Liberec - Centrum o víkendu. Tentokrát vyjížděli do ulic Kostelní, Jeseniova a ulice Holého. I tentokrát našli majitelé poškozené výplně některého z oken vozidla. „Z vozidel opět mizely značkové sluneční brýle, klíče, ale i parfémy a kytara s pouzdrem a digitální ladičkou. Pachatel si v jednom případě odnesl kromě kytary i indický zvoneček a sadu rolniček a zvonečků,“ doplnila mluvčí.

A velká vlna vykradených aut je hlášena také mezi 2. a 3. březnem. Hned jedenáct aut vykradli zloději v okolí kasáren a botanické zahrady. Celková škoda je téměř 80 tisíc korun a vykradena byla vozidla v ulicích Kryštofova, Emy Destinové, Janáčkova, Na Okruhu, Na Žižkově, Dělostřelecká a na Štefánikově náměstí. Způsob vnikání do vozidel byl u všech případů stejný. „Pachatel vždy rozbil jedno z okének. V mnoha případech způsobil větší škodu na poškozeném vozidle než na odcizených věcech, mnohdy si totiž ani nic neodnesl. Tam, kde se přeci jen něco nacházelo, bral zejména navigace, oděvy nebo také jídlo,“ uzavřela mluvčí.

Policie hledá svědky

Policie se také obrací na případné svědky, zda si někdo během uplynulého víkendu nevšiml v daných ulicích něčeho podezřelého. Případné poznatky je možné policistům předávat prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158 či na kterékoliv policejní služebně.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberec, brýle, kytara, policie, Škoda Octavia, Škoda Superb, Ford Focus, Opel Vectra, Volkswagen Passat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řádění zlodějů: Jen o víkendu vykradli v Liberci dvanáct aut  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.