Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rumunští podvodníci se po roce vrátili do Liberce. Nenechte se okrást fikanými "herci"

Rumunští podvodníci opět využívají důvěřivosti Liberečanů. Je skoro na den rok, co jsme vás varovali před organizovaným gangem falešných výběrčích, kteří se neštítí vydávat za neslyšící. Během roku hlásila jejich nájezdy další města napříč celou republikou. V uplynulých dnech se partička podvodníků opět vrátila do Libereckého kraje, kde se jim podle všeho daří.

Čtenáři Drbny opět redakci upozornili na podezřelou partičku pohybující se kolem obchodního centra Forum a Dunaje v dolním centru Liberce. Podle našich informací se stejně jako v loňském roce objevují také kolem nákupního centra Géčko. "Podobná oznámení máme, při příjezdu hlídky ale ani v jednom případě na místě nikdo nebyl," sdělila mluvčí strážníků Daniela Bušková.

Stejná skupinka podvodníků se pohybuje podle všeho také po České Lípě. "V supermarketu Albert se za zdravotně postiženého vydával muž kolem třiceti let, v OD Andy pak dívka s dlouhými vlasy. Hluchoněmá evidentně nebyla, protože jedna z oslovených řekla, že přivolá policii, načež dívka utekla. Přesto ale někteří, patrně podvedení, přispěli částkou ve výši několika stokorun," dodala mluvčí místních strážníků Eva Vlastníková.

Podobných případů je v Libereckém kraji mnoho. „Nicméně podezřelé osoby, na které jsme upozorňováni, se většinou před příjezdem policie rozutečou,“ doplnila už dříve mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Průběh je většinou na chlup stejný. Jdete po ulici a nejednou vám kdosi zaklepe na rameno, nemluví a před obličej vám pouze předloží desky s jakýmsi seznamem dárců příspěvků na výstavbu nového centra pro postižené. Jejich jména s částkami leckoho přesvědčí. O dobrém skutku se ale mluvit nedá. Přispíváte pouze do kapsy vykutáleného rumunského gangu, který takto objíždí celou republiku.


Přesně takhle vypadají formuláře podvodníků

S touhle partičkou Rumunů přitom mají co dočinění I další města. Úřadují v Mostě, Plzni i Praze. Všude používají stejnou taktiku, která jim podle všeho už přes šest let vychází. Buďte proto opatrní a nebojte se zajímat o to, komu přispíváte.

Každý výběrčí by měl mít kasičku, která je zapečetěna a označena úředním razítkem. Dobrovolník, který kasičku nosí, musí být schopen prokázat se pověřením organizace. Na takovém dokladu by měl být kontakt na odpovědnou osobu.


Narazili jste na partičku rumunských podvodníků? Kontaktujte městské strážníky na lince 156 a naší redakci na čísle 778 022 502.

Foto Krimi-plzen.cz

Štítky Liberec, Liberecký kraj, policie, Dunaj, Albert Česká republika, Drbna.cz, G.cz, Andy, Česká Lípa, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rumunští podvodníci se po roce vrátili do Liberce. Nenechte se okrást fikanými "herci"  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.