Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ve firmě Devro zemřela žena, srazil ji vysokozdvižný vozík

Devětapadesátiletá žena zemřela dnes ve výrobním závodě firmy Devro v Jilemnici-Hrabačově. V areálu podniku ji srazil vysokozdvižný vozík. Novinářům to sdělil ředitel firmy Michal Štoček. Neštěstí se stalo ráno v 8:30.

"Žena utrpěla vícečetná vážná poranění," uvedla krajská mluvčí záchranné služby Lenka Moravcová. Podle ní se laici a později záchranáři ženu na místě snažili neúspěšně resuscitovat skoro hodinu.

Neštěstí prošetřují policie a inspektorát bezpečnosti práce. "Ochrana zdraví je v rámci skupiny Devro nejvyšší prioritou. Okolnosti úrazu proto také bude analyzovat náš interní tým," uvedl Štoček. Podle něj jde o první smrtelný úraz v některém z provozů firmy Devro v republice.

Firma má v zemi dva závody, kromě Jilemnice ještě v Slavkově u Brna. Zaměstnává téměř 1000 lidí, většinu právě v Podkrkonoší. Devro vyrábí umělá potravinářská střeva určená masným a drůbežářským podnikům. Více než 94 procent produkce míří do zahraničí. V roce 2014 skončilo hospodaření firmy ziskem téměř 870 milionů korun při rekordních výnosech 3,342 miliardy korun. Loňské výsledky zatím k dispozici nejsou, podle Štočka šly ale tržby i zisk opět nahoru.

Autoři | Foto ZZSLK

Štítky Devro s.r.o., Jilemnice, Slavkov u Brna, Podkrkonoší, vozík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve firmě Devro zemřela žena, srazil ji vysokozdvižný vozík  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.